Yoni healing

 

Yoni is een tantrische term voor de vagina, baarmoeder en cervix. Dit wordt ook wel vertaald als heilige tempel. Onze yoni is de plek van waaruit nieuw leven geboren wordt, creatieve ideeën ontstaan en waar onze kracht zit. Maar ook de plek waar veel armour (letterlijk: harnas) kan zitten.
Met een vrije, zachte en juicy yoni leef je vanuit diepe verbinding met je vrouwelijk wijsheid en intuïtie, is je hart open en sta je volledig in verbinding met je gevoel en innerlijke wijsheid.

Wat is yoni de-armouring?

Yoni de-armouring is een soort healing die zich richt op het vrijmaken van blokkades in en rond de yoni. Onze cervix bijvoorbeeld, is als een magneet voor spanning en stress. Maar ook schaamte, over onze grenzen gaan, ja zeggen terwijl ons lichaam nog niet zover was, pleasen of bijvoorbeeld seksueel misbruik.

Schaamte op seksualiteit

De eerste armour ontstaat eigenlijk altijd al in onze jeugd, wanneer wij ontdekken dat wij seksuele wezens zijn en onze ouders ons vertellen dat wij niet aan onze yoni mogen komen. In sommige gevallen zeggen ze zelfs dat het vies is of dat we geen doktertje mogen spelen (conditionering). Daarmee creëren ouders het idee dat je het stiekem moet doen.

Nare seksuele ervaring

Het kan ook zijn dat je op latere leeftijd een vervelende seksuele ervaring gehad. Dat kan in het meest extreme geval seksueel misbruik zijn, maar kent mildere varianten, zoals het toestaan van penetratie terwijl je daar nog niet aan toe was. Denk bijvoorbeeld aan het ondergaan van seks terwijl je niet (meer) volledig opgewonden bent. Of een bevalling die niet goed verliep of een gynaecoloog die iets te plots naar binnen gaat.

Bevrijding

Armour in je yoni kun je voelen als harder weefsel en concentreert zich vaak rondom de vaginaopening en cervix. Armour is niet perse slecht, het helpt ons om te overleven. Echter, overleven doe je in je hoofd en we willen nu juist terug naar ons gevoel. Omdat armour ons daarin belemmert en beperkt willen wij onszelf hiervan bevrijden!

Wat een yoni de-armouring voor je kan doen:

 

  • Verbinding met je yoni en de rest van je lichaam herstellen
  • Blokkades, pijn, emoties of trauma vrijmaken
  • Verhard weefsel weer verzachten
  • Helder grenzen voelen en aangeven
  • Een veel fijner en vrijer (seks)leven
  • Schaamte rondom seksualiteit aangaan en loslaten
  • Spanning loslaten
  • Veel meer voelen tijdens seks
  • Seksuele of levensenergie door je hele lichaam voelen stromen

Een blije yoni……zacht en juicy

Hoe ziet een sessie eruit?

 

Een yoni de-armouring sessie duurt 2,5 a 3 uur. De sessie begint met het ophelderen van jouw wensen, grenzen en verlangens onder het genot van een kopje thee. We maken verbinding met elkaar en jouw intenties en grenzen. Dat is een goede basis van waaruit ik start met een lichaamsmassage en het openen van je energiekanalen. Vanuit mijn intuïtie en zachtheid nodig ik je uit te ontspannen zodat armour die klaar is om vrij te komen, daar de ruimte voor krijgt. Ik begin de yoni healing uitwendig en als jij er helemaal klaar voor bent, begin ik aan de inwendige yoni healing. Dit is een combinatie van massage en drukpunten van je yoni om de opgehoopte spanning/verhard weefsel zacht en los te maken. Na de sessie is er tijd om rustig na te voelen wat er in je is aangeraakt.

Direct een sessie boeken, een vraag stellen of vrijblijvend een kennismakingsgesprek inplannen. Tijdens een sessie nodig ik jouw lichaam uit om opgeslagen spanning, pijn en blokkades los te laten. Dat doe ik door liefdevolle aanrakingen van je lichaam. De-armouren werkt het beste als jij je veilig voelt. Daarom werk ik in volledige afstemming met jou. Meer lezen over mij of over mijn manier van werken.

Of bekijk hier tarieven voor trajecten.

Armour in de yoni

 

Armour hebben we in een zekere zin allemaal en de redenen die dat veroorzaken kennen we ook allemaal! Dit ontstaat doordat we spanning, dagelijkse stress, angsten, emoties en pijnlijke ervaringen niet van ons weten af te schudden, ook als is de situatie voorbij. Onze yoni is hier extra gevoelig voor, de cervix (baarmoedermond) is als een magneet voor spanning en stress. Ook houdt zij onze eerste en oudste spanning vast.

Armour in je yoni kun je voelen als verhard weefsel en concentreert zich vaak rondom de vaginaopening en cervix. Met armour in je yoni kunnen we in principe prima oud worden en het is niets om ons voor te schamen! Maar het is niet helemaal zonder gevolgen. Armour beïnvloedt de verbinding met ons lichaam, energielevel, libido, levenskracht, de sensitiviteit van onze vagina en zeker ook ons seksleven.

Hebben we meer armour, dan voelen we ons vaak minder sensueel of seksueel en staan we minder vrij en open in ons leven. Soms zelfs is de armour zo groot dat er sprake is van gevoelloosheid of vaginisme. Ook dit valt te behandelen middels de-armouring.

Seksuele energie is levensenergie.

Stroomt je seksuele energie, dan stroomt je leven.