In mijn de-armouring praktijk geef ik mijn cliënten adviezen of oefeningen mee naar huis. Vaak gaan die tips over hoe je van `platte s*x’  naar diep verbindende intimiteit kunt gaan.

De meeste mensen in onze samenleving hebben namelijk doelgerichte sex met elkaar. Echter, wanneer je naar een doel toewerkt eindigt de vrijpartij vaak in een teleurstelling omdat er geen verbinding wordt ervaren. Je bent niet aanwezig in het nu, met alle gevolgen van dien..

Yab yum

Een van de tips om wel verbinding aan te gaan met elkaar, is samen met je partner in yab yum houding gaan zitten (op elkaars schoot). Traditioneel zit hij dan in kleermakerszit/meditatiehouding op een kussen of op een matras en zit zij op zijn schoot, haar benen om hem heen gevouwen. Deze houding kan ook prima op een stoel. Het gaat erom dat al je chakra`s op die manier met elkaar verbonden zijn.

Je kan in deze houding ervoor kiezen om samen te gaan ademen. Zij ademt dan levensenergie in via de yoni en liefde uit via het hart en hij ademt haar liefde in via zijn hart en zijn levensenergie uit via zijn lingam. Dit kan gedaan worden met of zonder kleren aan. Wanneer de lingam zich wel of niet in de yoni bevindt en al dan niet zoenend. Deze oefening zorgt ervoor dat de focus van fysiek contact verschuift naar diepe energetische verbinding.

Het is bij deze oefening fijn als je de energie meteen voelt stromen, maar zo niet dan visualiseer je de stroom gewoon….. Geloof mij: je gaat ‘m dan vanzelf voelen, zeker nu je meer en meer blokkadevrij wordt!

Je kan deze oefening overigens ook doen terwijl je tegenover elkaar zit en elkaar in de ogen kijkt en elkaars handen vasthoudt. Je kan dan met elkaar de ronde beweging van de energie volgen met de handen en armen. Zij initieert  dan de beweging, van haar hart naar zijn hart en van zijn sex naar haar sex.

Mogelijk is onafgeleid zo zitten en elkaar heel dichtbij voelen voor nu wel even genoeg. Dan introduceer je het samen ademen later.

Kasmirische massage

Als je deze houding op bed doet, kan je de oefening uitbreiden door elkaar een kasmirische massage te geven. Degene die op schoot zit (je kan dit dus ook omdraaien) wordt voorzichtig neergelegd door de ander tussen de benen en wordt met heel veel liefde en ALLE AANDACHT gemasseerd.  Dit zonder enig doel of verwachting, maar tegelijk is alle opwinding welkom en mag die er helemaal zijn.

Aanwezig zijn met wat er is

Door elkaar in de yab yum houding diep aan te kijken zonder weg te kijken (eye gazen) en te delen wat je hierbij voelt, creëer je ook een diepe verbondenheid. Ogen zijn immers de poorten van de ziel.

Ik nodig jullie uit om allebei te delen wat dit diepe contact met jullie doet. Dit terwijl jullie helemaal aanwezig zijn, zonder te oordelen of de ander te willen fiksen. Je zegt helemaal niets op wat de ander deelt. Je luistert, bent aanwezig en deelt daarna slechts jezelf. In wezen is intimiteit het omarmen van alles wat er op dat moment is, zonder het te willen veranderen. Intimiteit is werkelijk zoveel meer dan alleen maar, fysiek, seksueel zijn met elkaar.

Speciaal voor stellen bied ik ook bijzondere sessies aan waarin je als koppel leert om meer te verbinden. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Vergroot je zelfliefde als single

Wanneer je alleen bent, kan het heel fijn zijn om je levensenergie meer te laten stromen in jezelf. Zo voel je je nog meer vervuld en liefdevol in het leven staan.

Het kan daarbij helpen om een ademhalingsoefening alleen te doen. Voor zowel mannen als vrouwen geldt dan dat je inademt door jouw seks ( yoni of lingam) en uitademt door je hart. Je brengt dus levensenergie omhoog naar je hart en liefde naar je bekkengebied. Zodoende herstel je de verbinding met je eigen seksualiteit.

Hierbij geldt: Fake it till you make it. Voel je niets, dan visualiseer je een cirkel van energie:levensenergie van onder naar boven binnendoor en liefde naar beneden buitenom. Deze visualisatie laat je los op het moment dat je de energie voelt stromen. Dan is het niet langer nodig om het beeld vast te houden.

Je kan levensenergie bijvoorbeeld opwekken door jezelf sensueel aan te raken. Bij vrouwen is het hartgebied openend voor de sex. Dus is het heel fijn om de borsten / tepels te masseren. Al zijn er veel vrouwen die niet zoveel gevoel meer hebben in hun tepels doordat de meridiaan tussen tepels en baarmoedermond niet open meer is. Deze gaat weer open door de tepels te prikkelen en dus juist te masseren.

Ook kun je levensenergie opwekken door jezelf het fijnste orgasme ooit weer voor te stellen. Dit orgasme bevindt zich namelijk nergens anders dan in een ruimte in jou. Visualiseer daarbij in wat voor pose jij je toen bevond en wat voor bewegingen je toen maakte. Door terug te gaan naar dat moment kan jij jezelf helemaal vullen met de orgastische energie die bij dat orgasme hoorde en voel je waarschijnlijk de energie door je lichaam stromen. Dan laat je de visualisatie los en ga je ademen.

Dieuwke is een gepassioneerd bodyworker en de liefde die zij in zich draagt voel je door haar handen stromen. Zij is gedurende een de-armouring sessie volledig in haar I AM Presence. Lees meer over de-armouring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *